Tidak Berjaya Log In SPA9? Baca Selanjutnya

 

SPA8 sudah dinaiktaraf kepada SPA9. Bermula 28 September 2020.

Kepada pemohon yang sudah mendaftar, perlulah membuat pendaftaran semula iaitu menekan pada pendaftaran Pengguna. Jangan risau, permohonan yang lalu tidak akan hilang begitu juga dengan panggilan temuduga dan sebagainya.

Namun demikian, terdapat beberapa data dan maklumat yang baru dan perlu diisi semula. Seperti maklumat PMR, SPM, STPM dan lain-lain.

Berikut merupakan link SPA9 (Log In)

1. Gambar dibawah adalah maklumat yang diperlukan untuk pendaftaran semula (bagi yang sudah mendaftar pada SPA8) dan pendaftaran baharu (bagi yang belum pernah mendaftar)

2. Selesai mendaftar, barulah anda log in SPA9 anda
3. Antara maklumat yang perlu dalam SPA9PERINGATAN: Calon mesti semak kembali senarai jawatan yang di mohon adalah seperti yang calon pilih. Pastikan tarikh hantar dan tarikh daftar adalah sama. Jika sama bermaksud permohonan Berjaya sampai ke SPA. Jika tidak sama, sila semak semula padanan maklumat yang dimasukkan di setiap menu. Pastikan semua medan bertanda (*) diisi dan diSIMPAN.

Permohonan jawatan maximum 15 jawatan dan pilihlah berdasarkan kriteria dan kelayakan syarat yang betul semasa memohon. Klik SINI
Post a Comment

3 Comments

  1. Terima kasih, sangat membantu

    ReplyDelete
  2. Terima kasih. Sangat membantu dan mengingatkan.

    Dah isi tapi tak complete lagi. Agak slow juga saya nak fahamkan laman SPA yg baru ni 😅

    ReplyDelete