Cara Check-In Menggunakan MySejahtera Sekeluarga


Mesti leceh bukan hendak tulis nama satu persatu untuk masuk ke kedai tambah-tambah lagi jika mempunyai anak yang ramai, banyak tempat dikunjungi dan sebagainya.

Tahukah anda bahawa aplikasi MySejatera boleh Check-In sekeluarga?

Berikut adalah langkahnya:

1. Buka aplikasi MySejahtera pada telefon anda

2. Tekan pada Log Out / Keluar


3. Tekan pada bahagian More




4. Pilih Manage Dependents




5. Klik Add dependents dan masukkan data ahli keluarga / tanggungan




6. Selesai



Selamat mencuba !


#Staysafe #Kitajagakita #PatuhiSOP

6. Klik Save

Post a Comment

7 Comments

  1. thank you sharing! ni mmg penting sbb org tua tua kan mana tahu pakai aps ni.. so kita la kena bantu diorg

    ReplyDelete
  2. i made one utk mudahkan check in

    ReplyDelete
  3. betull. senang dan tidak payah nak tulis nama kat buku banyak2 :D

    ReplyDelete
  4. Ya, memang mysejahtera ni banyak kebaikannya..info, check in dan hot spot location yg ada kes covid-19 pun boleh tau..thanks info

    ReplyDelete
  5. tapi kalo tiap2 ahli keluarga masing2 dah ada smartphone caanggih masih kene buat juga ke letak dlm apps keluarga camni? wak tnye je., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorang je wakil utk buat di smartphone pakai app mysejahtera. hanya tinggal masukkan maklumat saja. Contoh, suami daftarkan sekali utk isterinya, dan lima org anaknya. jadi isteri dan anak2 wlpn ada smartphone sendiri. xperlu scan sorang2 sudah.

      Delete