Cara Masukkan Tandatangan Ke Dalam Microsoft Word



Hi guys!

Sekarang adalah musim yang banyak menggunakan tugasan online. Nak sign borang pun kena dalam borang softcopy. Terpaksa kena print lepastu masukkan balik dalam word dan sebagainya.

Tapi, tahukah anda bahawa mudah sahaja untuk letak sign anda pada Microsoft Word.

1. Gambar sign anda pada background kertas putih.

 


2. Buka word atau tempat yang anda ingin letak sign tersebut

Insert Picture atau Copy And Paste sahaja sign anda pada doc

3. Adjust color dan size pada image sign tersebut  seperti di dalam gambar di bawah

 




Siap!

Mudah bukan? Lepas ni da boleh pakai sign ni dan hanya copy paste sahaja pada Document yang lain.


SEMOGA BERMANFAAT

Post a Comment

17 Comments

  1. nice sharing :)

    https://www.tiarasaphire.com/2020/12/drama-keluarga-baha-don-2019.html

    ReplyDelete
  2. wahhh terbaik selama ni tercari2 jugak macamana nak buat..akhiranya sudah ku temui jawapannya..tq for the sharing sis.

    ReplyDelete
  3. Wahh thanks infonya dila 😍

    ReplyDelete
  4. hai,jemput join GA saya..

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/12/digital-arts-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. good sharing and easy to use in future

    ReplyDelete
  6. Mudah je rupanya..Terima kasih berkongsi ilmu :)

    ReplyDelete
  7. salam.. saje nk tau.,
    camane nak amek gmbr sign kat atas kertas tu? guna henfon? guna scanner machine?
    pastu camane nk transfer gmbr sign tu kat dlm komputer? guna cable dari henfon cucuk kat usb komputer/laptop? atau pakai bluetooth?
    hehehe sorrila byk sgt soklan wak erk

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. gambar macam biasa guna smartphone (yg penting, background putih).
      masukkan gambar tu ikut mana yang kamu biasa masukkan. masukkan guna usb boleh, bluetooth boleh. atau on telegram/whatsapp kat laptop 😁

      Delete
  8. Oh, ok jugak idea ni. Mekasih, share.

    ReplyDelete
  9. Bagus info nie.. dulu² akak selalu letak tapi disebabkan banyak guna word untuk kerja² rasmi, so xdelah letak lagi..

    ReplyDelete